Вредноста на читање Куран (Хадис)

November 21, 2018 admin 0

Еселаму алејкум уе рахметулах уе берекатуху. Ви го претставуваме следното постирање каде се надеваме ќе влијаеме за добро преку овој пост, исто така го молиме […]

Мудрости од стари алими

November 21, 2018 admin 0

Кога Ибн А’ун се поздравуваше со еден човек рече : „Од тебе се бара да му се плашиш на Аллах. Тој кој е богобојазен, никогаш […]

Мудрости на Фудајл ибн Илјад

November 21, 2018 admin 0

Од знаците на катаклизмата ќе биде тоа кога луѓето ќе бидат браќа само од изглед а од внатре се непријатели. Луѓето кои најмногу се задоволни […]